Welkom

Hier vindt u alle informatie over het boek en de bestelwijze waarmee u het boek op eenvoudige wijze in huis kunt halen. Als u uw bestelling vandaag plaatst, heeft u het boek met drie werkdagen in huis.

Het boek

Internet brengt een overvloed aan informatie en keuzemogelijkheden in ons dagelijks leven. De gevolgen hiervan brengen het onderwijs en de opvoeding van jeugd in beweging. Leven met de overvloed aan informatie en keuzemogelijkheden vraagt om nieuwe vaardigheden. Nader onderzoek toont aan dat eigen verantwoordelijkheid nemen in deze tijd een andere inhoud heeft dan enkele decennia geleden. Wat nu?

Wij, opvoeders van nu, zijn opgegroeid in een andere tijd met een opvoeding op basis van ‘aanpassen en gehoorzamen’ en kunnen onszelf vandaag de dag de vraag stellen: is onze voorbeeldfunctie in de opvoeding van jeugd, eigentijds genoeg? Sluit onze manier van opvoeden aan bij de behoefte van de jeugd van deze tijd?

Ontdek in dit boek hoe je als volwassene met een nieuwe kijk op jezelf de jeugd op eigentijdse wijze kunt begeleiden naar volwassenheid. Ontdek hoe je met het Spel van Samen opgroeien samen met de jeugd aan de slag kunt met een nieuwe manier van eigen verantwoordelijkheid nemen én geven! Dit spel kent geen verliezers. Het enige risico dat je loopt, is winst voor je eigen ontwikkeling, kans op beter contact met de jeugd en meer geluk in je toekomst.

Voor wie

De jeugd heeft de toekomst! is een bekende uitspraak. En dit boek is gericht aan iedereen die samen met de jeugd de toekomst wil hebben. Het is geschreven voor alle volwassenen van deze tijd, want alle volwassenen hebben een bijdrage aan de opvoeding en begeleiding van de jeugd van deze tijd.

Jeugd ontwikkelt zich door afkijken en nadoen en volwassenen hebben dus een belangrijke voorbeeldfunctie in de ontwikkeling van jeugd. Ook zonder eigen kinderen of leerlingen heb je een bijdrage en heet Monique je in haar boek welkom als ‘vrijwilliger met voorbeeldfunctie’.

ISBN 9789090230290 / 312 pagina’s bij het boek ontvangt u het Life Twister Kaartspel